Beskyt-din-hals-mod-tidens-tegn

Beskyt Din Hals Mod Tidens Tegn

Hjælp til sund sommerhud på halsen

Fine linjer på hals og dekolleté fra sommerens solbadning og udeliv efterlader sine spor, selv efter sommerens solskinstimer går på hæld. Nu trænger din hud til en ekstra god, regenererende pleje. Her er din guide til reparerende pleje, der kan minimere rynker på halsen.

Hvad sker der med min hud i solen?

Fra forårslys til sommerbrun – eller direkte til et par dages rødme. Du kender sikkert oplevelsen af, at huden bliver vedvarende varm efter en tid i solen, eller at huden begynder at skalle. Men hvorfor sker det?

Om sommeren er solens UV-stråling ekstra stærk. Det gør at hudens eget pigment, melanin, nedbrydes – og det får kroppen til at producere mere og mørkere melanin. At blive solbrun er derfor kroppens naturlige forsvar mod solskader i de dybere hudlag. Det gælder også, når du får fregner om sommeren.

Jo mere melanin du er født med, jo bedre beskyttet er du mod solens stråler – og har du helt lys hud, skal du være opmærksom på, at den kræver ekstra solbeskyttelse.

Får du alt for meget sol, begynder UV-strålerne at nedbryde to essentielle proteiner i din hud, kaldet elastin og kollagen. De er med til at støtte din huds sundhed og udseende. Det er derfor, at solskader over længere tid kan føre til flere rynker og fine linjer.

Den sensitive hals

Et hudområde, der kræver mere pleje end man lige tror, er halsen.
Huden på halsen er tynd og den indeholder derfor mindre kollagen end resten af din hud og færre talgkirtler, der genererer naturlig olie og fugt.

Det betyder, at den har sværere ved at genoprette fugtbalancen og mangler de gode helingsegenskaber, som resten af din hud har. Nogle af de første alderstegn viser sig tit på halsen og løs hud, rynker, fine linjer eller pigmentpletter kan opstå allerede i 20’erne uden den rigtige pleje.

Kombineret med solens stråler er halsen derfor et sensitivt og udsat hudområde, der kræver særlig fugtpleje, både om sommeren og når solens styrke aftager igen.

Hold halsen smuk

Husk solcremen

Regel nummer ét: solcreme, solcreme, solcreme.
Selv når din hals og udskæring har fået solskader, kan solcremen beskytte din hals mod yderligere UV-stråling og hjælpe med at bevare fugten i huden, også i sensommeren. Brug en god SPF 30+ og gentag flere gange, når du er ude – eller du er aktiv.

Ryk ind i skyggen

Når skaden er sket, er det vigtigt at minimere solens kontakt med din hud. Skyggetid giver huden tid til at regenerere, så nyd gerne en længere pause i skyggen. Jo bedre du beskytter din hud, jo mere fugt, kollagen og elastin bevarer du i huden.

Parasol Skygge
Fillerina Fugtboost

Giv et ekstra fugtboost

Når solens UV-stråler bager, kan det let skade hudens beskyttende lag, så fugt og hyaluronsyre lettere fordamper over tid. Det er det, der giver de velkendte rynker og vandrette linjer på halsen. Lidt ekstra pleje til halsens fine hud være derfor være en god idé i eftersommeren. Vi har skræddersyet Fillerina® 14-dages Filler-kur med 6 hyaluronsyrer, der genopbygger hudens fugt i dybden og minimerer fine linjer over tid. Fillerina® Day og Night Cream kan også hjælpe med at genoprette din fugtbalance og vedligeholde huden.

Opdatér din hudplejeserie

Sensitiv hud kræver særlig pleje. Navnlig efter sommersolen.
Tjek ingredienslisten på din hudpleje, hvis du oplever at huden svier eller føles varm efter din daglige plejerutine. I perioder kan huden blive mere sensitiv, og særligt sommerhalsen kan have brug for et intensivt fugtboost. Er du solskoldet, anbefaler vi helt at du undgår produkter med parfume, retinol eller AHA (frugtsyrer).

Husk væske og sund kost

Det er nemt at glemme, hvor meget væske du mister, når det er varmt. Du skal drikke meget mere, end du plejer – særligt midt på dagen, hvor du er aktiv. Du bør faktisk indtage ca. 2,5 liter væske om dagen. Ud over rigeligt væske, er en sund kost vigtig for, at din hud har det godt og holder sig sund. Huden får nemlig de fornødne fedtsyrer fra kosten.

Tag også gerne et kollagentilskud med C-vitamin. Kollagen er et protein, der bidrager til at holde huden smuk og elastisk, og C-vitamin er en stærk antioxidant, som forstærker effekten af kollagen – særligt i forhold til fine linjer, som kan udvikle sig til rynker.

Book en spa-dag

Selvforkælelse kan være mere end pausetid.
Essentielle olier kan medvirke til at berolige huden med ekstra fugt, mens massage får kroppen til at slappe af i musklerne, der spænder ved halsen og danner linjer. Gennem livet får vi markante linjer under hagen, der bliver fremhævet af rynker og løs hud på halsen. Hjælp halsen godt på vej med en regelmæssig velværedag, hvor musklerne løsnes op og huden fugtes med en ekstra kærlig behandling.