hvad-er-hyaluronsyre

Fillerina Blog Hyaluronsyre

Sådan virker hyaluronsyre

Antiage-produkterne elsker det - men hvordan hjælper det din hud?

Rynkecremer, ansigtsmasker, kosttilskud og foundations. Skønhedshylderne er fyldt med produkter, der indeholder hyaluronsyre. Men hvad er det egentlig?

Hvad er hyaluronsyre?

Der er mange gode grunde til, at hyaluronsyre er en super-ingrediens til hudpleje.
Hyaluronsyre er kroppens eget medfødte fugtboost, der fornyer og beskytter huden hele livet. Det hjælper os med at hele hurtigere, når vi får skader - og giver fugt, fylde og elasticitet til huden.

Det er et lille sukkermolekyle, der kan trække fugt ud fra dets omgivelser. Derfor er hyaluronsyre ikke ligesom andre syrer, du kender fra hudplejeprodukter, som eksfolierer og renser. Det er en naturlig og kraftfuld substans, der kan nære huden med fugt, præcis dér hvor den har mest brug for det.

Det er så kraftfuldt et stof, at ét enkelt gram hyaluronsyre kan bære helt op til 1.000 gange sin egen vægt. Heldigvis kan din hud selv regulere indtaget, så den aldrig får mere væske end den kan rumme.

Tidens tegn

Vi har fra fødslen et stort indhold af hyaluronsyre i kroppen. Men med alderen producerer vi mindre og mindre, og når fugten forsvinder, mister huden sin spændstighed og elasticitet.

Det efterlader fine linjer, ru teksturer og rynker - og UV-stråling, tobaksrøg og forurening kan starte processen tidligere, end man forventer. Når du når midten af 40’erne, vil du gennemsnitligt have mindre end 40% tilbage af den mængde hyaluronsyre, du havde i starten af 20’erne.

Derfor er det vigtigt at tilsætte hyaluronsyre til hudplejerutinen, så huden forbliver velfugtet og frisk.

Sund hud - hele livet

Hyaluronsyre er ikke en mirakelkur, der fjerner alle linjer. Det er en videnskabelig biologisk proces, som kroppen selv formår - og som kan gentages gennem hudpleje for at fremme en frisk glød, uanset alder.

Generelt er molekylerne i hyaluronsyren meget store, og det betyder at de fleste plejeprodukter med hyaluronsyre har svært ved at trænge ned i de dybere hudlag. Det lægger sig i epidermis og fugter kun på overfladen, men giver ikke den dybere fugt og volume boost, som huden ofte mangler.

Når hyaluronsyre virkelig får mulighed for at trænge helt ned i dermis, hvor kollagen også dannes, kan det binde øge optagelsen af fugt i huden. Det får huden til at fremstå fyldig og frisk - og føles blødere og glattere udadtil.
Det forbedrer naturligt hudens struktur og fugtniveau over tid.

Den almindelige hyaluronsyre findes typisk i vandbaserede cremer, serummer og leave-on produkter, fordi den booster en ydre hydrering af alle hudtyper - og anbefales især til tør og dehydreret hud.

Tips til hudpleje med hyaluronsyre

Er du på udkig efter den bedste pleje til din hud, kommer her et par overvejelser til indkøbskurven:

Der findes to typer hyaluronsyrer - en lavmolekylær og en højmolekylær.
Den første er den mindste slags, der trænger ind i huden og binder fugten i de dybere hudlag. Den anden er større molekyler, der lægger sig som et nærende lag i de ydre hudlag. Det giver forskellige resultater.

Vil du formindske rynker og reparere hudens fugtbalance på sigt, skal du vælge en hudpleje med lavmolekylær hyaluronsyre, der kan absorberes i dybden af dermis. De er typisk lidt dyrere end andre produkter, fordi det er mere tidskrævende og omkostningsrigt at producere de små hyaluronsyremolekyler, der kan trænge ned i huden.

Søger du derimod en fugtkilde til tør hud i overfladen, er højmolekylær hyaluronsyre et godt valg. Det er en kraftigere molekylestruktur, der ikke kan trænge gennem epidermis, men som giver et blødt og velplejet look mellem vask.

Hudpleje med hyaluronsyre betegnes ofte som “sodium hyaluronat” i ingredienslisten. Det er et salt, der udvindes af hyaluronsyre, men med et meget mindre molekyle, der absorberes hurtigere i huden end normalt. Derfor er det en populær ingrediens at tilsætte cremer og ansigtsmasker, men som kræver masser af væske for at virke.

Har du let til rødme og eksem, er hyaluronsyre generelt det bedste fugtboost, du kan servere for din hud. Hyaluronsyre er god til alle hudtyper og virker også på sensitiv, olieret eller let irritabel hud.

 

Mood, Selvforkælelse

Hvordan virker Fillerina?

Fillerina er den første generation af hyaluronsyre-baseret hudpleje med fillereffekt. 

Det er en innovativ serie med intens fugtgivning og næring, der trænger ned i dybden og giver din hud et løft indefra, helt uden brug af nål. Det skyldes en særlig kombination af 6 hyaluronsyrer med forskellig molekylestørrelser og vægt, der sikrer, at en større mængde hyaluronsyre transporteres ned i de dybere hudlag og binder sig til vand.

Sammen med et hexapeptid, der regulerer gennemstrømningen af vand i huden, og vores laboratoriums eget Matrifull-peptid, som sikrer at hyaluronsyre transporteres dybere ned i huden end før, styrker Fillerina din hydrering og giver en gradvis øget volumen i de øverste hudlag.

Mange produkter satser på en hudplejeløsning, der virker med det samme. Vi drømmer også om en kur, der fungerer som levende instagram-filter til huden. Men sund hud tager tid og kræver vedholdende pleje.

Derfor er Fillerina Classic designet som en nærende kur, der indeholder flere typer molekylær vægte -og strukturer, som kan påvirke i forskellige hudlag og dybder over tid. Én kur kan give resultater der varer gennemsnitligt op til 3-4 måneder - og som genopbygger hudens fugtniveau ved vedvarende pleje.

En 14 dages filler-kur kan bruges hver morgen eller aften i forbindelse med makeupfjerner og ansigtsrens - og giver dokumenteret effekt på op til 26% mindre rynker på én måned.

Er du på udkig efter et læbeboost eller løft til øjnene? Så er 932 Fillerina-serien med læbepen og øjenpen det rigtige match. De 9 hyaluronsyremolekyler er tilsat kollagen til opbygning af hudens fasthed, elastin for elasticitet og chondroitin sulfat for en vedvarende, stimulerende virkning af hyaluronsyre og fillereffekt.

Tilsæt en god dagcreme med hyaluronsyre - som vores Fillerina Day Cream, så sikrer du et længerevarende resultat af din kur med op til 7% øget effekt.

Fillerina filler-kur

Giv din hud et velfortjent boost i hudplejerutinen.
På 14 dage får du intensiv pleje i dybden med 3 lette trin fra dit Fillerina filler-kit:

1. Drik rigeligt med væske
Vi anbefaler 2 glas vand før brug, så hyaluronsyren får noget at arbejde med.

2. Påfør kurens gel
Brug præcisionsapplikatoren i pakken til at opsamle 1-2 ml Gel fra flasken.
Markér de steder i ansigtet, hvor du gerne vil reducere fine linjer eller øge volumen.
Lad det virke i 10 minutter - og dup det overskydende produkt ind i huden med fingerspidserne.

3. Forsegl med plejende film
Brug præcisionsapplikatoren til at opsamle 1-2 ml Nourishing Film fra kurens anden flaske og påfør.
Det sikrer, at hyaluronsyren bliver i huden, og giver epidermis en ekstra kærlig næring med et silkeblødt touch. Lad det trænge ind - og tilsæt gerne Fillerina dagcreme, natcreme eller øjen- og læbecreme som afslutning.

Vil du prøve en hydrerende Fillerina filler-kur? Se hvor du kan købe Fillerina tæt på dig.